mandag 3. oktober 2011

Fiskesuppe

4 pers

1/2 Løk eller 2 sjalotteløker
2 Gulerøtter
2 Sellerirøtter
1 Purre
400 gr Fisk
4 ss Smør
3ss Smør
1-3 ss Mel
1,5 liter Fiskekraft
2 dl Creme Fraich, Rømme eller Fløte
salt
Pepper

hakk sellerirøttene i terninger fin hakk løk og strimle gulerot og purre, du kan selvfølgelig gjør som du vil men dette strimlede gulerøtter og purre pynter suppen bedre enn terninger.
fres dette i 4ss smør.

lag fiskekraft av evt buljong (eller av fisken om du har hele fisken)
 3ss smør smeltes  sammen med mel slik at dette blir en jevning tilsett mer mel eller smør om  du ønsker tykkere suppe. tilsett kraft til og "vanne ut " jevningen .
 nå kan du legge grønnsakene  nedi og fisken og la dette små koke når fisken er ferdig tilsetter du Cremen fraich eller hva du ønsker av de alternativene.
og smak sett med salt og pepper.

pynt med litt gressløk strimler og server med børd og smør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar